Serena : když žena touží po moci - Rash, Ron, 1953- (Zlatá edice (Jota), 2010)
Hrdinka Serena společně se svým mužem buduje dřevařskou firmu v Severní Karolíně. Úporné soupeření s mužským okolím v ní vypěstuje přirozenou sílu vůle, ale i bezohlednost a amorálnost. Serena je brzy v tvrdém prostředí jako doma a stává se hlavou neúprosně expandující firmy - tak neúprosně, že pro své cíle neváhá používat i nejdrsnějších prostředků daleko za hranicí zákona. Připomíná novodobou Lady Macbeth, na rozdíl od Shakespearovy hrdinky si ale dokáže pošpinit krví i své vlastní ruce. Přesto využívá služeb oddaného a všehoschopného zaměstnance, jemuž zachránila život. Když Serena přijde o dítě i o možnost další děti mít, rozroste se její síla ještě o nenávist, kterou začne pociťovat ke svému muži a jeho dávno zplozenému potomku - vše musí dříve nebo později vyústit v tragédii. Působivý psychologický příběh o velké vnitřní síle, která se bez velkorysosti, pokory a morálky stává jen zhoubou.