Meursault, přešetření - Daoud, Kamel, 1970- (Odeon, 2015)
Formou dialogu autor polemizuje s Mersaultem, hrdinou novely Alberta Camuse Cizinec - s cílem vrátit jeho oběti identitu, příběh a důstojnost.
Přeloženo z francouzštiny
Keywords: alžírské romány (francouzsky); detektivní romány; Algerian fiction (French); detective novels