Prokletí

Dvanáctý román originálního amerického autora zavádí čtenáře do samotného pekla, kde se mu průvodcem stane třináctiletá zakomplexovaná puberťačka.

Saved in:
Bibliographic Details
Main Author: Palahniuk, Chuck, 1962- (Author)
Format: Book
Language: Czech
Published: Praha : Odeon, 2012
Edition: Vyd. 1.
Series: Světová knihovna (Odeon)
Subjects:
ISBN: 9788020714152
Physical Description: 216 s. ; 21 cm

Cover

Table of contents

Description
Summary: Dvanáctý román originálního amerického autora zavádí čtenáře do samotného pekla, kde se mu průvodcem stane třináctiletá zakomplexovaná puberťačka.
Jestliže jsou proudy nejrůznějších tělesných odpadů a tekutin nezbytnou složkou Palahniukova díla, tady z nich vytvořil celý svět, respektive peklo. V pekle z krve, exkrementů, ostříhaných nehtů a ještě mnohem horších krajinotvorných prvků se ocitá třináctiletá Madison, s brýlemi, nadváhou, nepřebernou sbírkou komplexů a děsivými vzpomínkami na krátký život na Zemi. Madison byla totiž dcerou hollywoodských celebrit a její výchova byla neuvěřitelnou směsí snobismu, křečovitého volnomyšlenkářství a naprostého nedostatku empatie. Není divu, že ji sebeobludnější pekelná geografie neděsí a že i když se naskytne možnost místo věčného zatracení opustit, volí raději groteskní cestu po jeho nejzrůdnějších obyvatelích.. Román vyznívá především jako satirická karikatura amerického způsobu života a v kontextu autorova díla vyniká nebývalou dávkou humoru, byť patřičně ostrého a černočerného.
Item Description: Přeloženo z angličtiny
ISBN: 9788020714152