Smrt v Benátkách - Mann, Thomas, 1875-1955 (Pro edici Světová literatura Lidových novin vydalo nakladatelství Euromedia Group, 2005)
Slavná novela zachycující poslední dny života proslulého spisovatele je zároveň uměleckým odsouzením samoúčelného pojetí života a planého profesionalismu.
Přeloženo z němčiny
Keywords: německé novely; German novellas