Ragtime - Doctorow, E. L., 1931-2015 (Euromedia Group, 2005)
Autor osobitou formou podává obraz bouřlivého vývoje v dějinách Spojených států v rozmezí let 1902-14 a v dramatické zkratce zachycuje kořeny hlavních problémů a rozporů současné Ameriky. Historické a sociální změny tohoto období demonstruje na epizodách ze života skutečných osobností tehdejšího společenského a kulturního života, které doplňuje dějová linka životních příběhů tří rodin typických představitelů průměrných Američanů. Fabule románu je místy velmi dramatická, jako celek představuje kniha zajímavou a náročnou četbu.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: americké romány; American fiction