Metody komplexního vyhodnocování variant - Černý, Martin, 1937-; Glückaufová, Dagmar; Toms, Miroslav, 1944-1988 (Academia, 1980)
Monografie rozebírá některé problémy ekonomické analýzy multikriteriální povahy, podává klasifikaci hlavních situací a definice základních pojmů agregace charakteristik. Zabývá se některými matematickými aspekty agregace charakteristik, metodami vektorové optimalizace, metodami kvantitativního oceňování charakteristik a vysvětluje komputabilní metody komplexního vyhodnocování variant.
Obálka: Jaroslav Krouz
1300 výt.
Pozn.
Věcný rejstřík
Keywords: matematická ekonomie; rozhodování; matematické modelování; optimalizační metody; vektorová analýza; evaluace; výrobky; expertní metody; kvantitativní metody; kvalitativní metody; ekonomická analýza; agregace charakteristik; monografie