Jak nechutně zbohatnout v rozvojové Asii - Hamid, Mohsin, 1971- (Odeon, 2014)
Někdo, anonymní protagonista příběhu, opouští s matkou, starší sestrou a bratrem chatrč v rodné vesnici a začíná nový život ve velkoměstě, kde otec pracuje jako kuchař. Zde dostane šanci vymanit se z nuzných poměrů, když jako jediný člen rodiny získá vzdělání. Během studia na střední škole i na univerzitě si podnikavý mladík přivydělává rozvážením pirátských kopií filmů a později získává první zkušenosti jako pomocník u obchodníka, který prodává prošlé zboží. Podaří se mu osamostatnit a zahájit provoz vlastního obchodu s balenou vodou. Jeho podnikání je úspěšné, i když musí čelit výhrůžkám a zastrašování konkurence a přizpůsobit se korupčnímu prostředí. Je celkem spokojený i v osobním životě. Ožení se ve středním věku s mladou ženou a narodí se mu syn. Největší láskou jeho života však zůstane krásná dívka, fotomodelka a televizní herečka, do které se zamiloval už v době studií. Autor s ironickým nadhledem, s tragikomickými prvky a stylem motivačních příruček zachycuje negativní jevy v současné společnosti, které se vyskytují nejen v rozvojovém světě.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: anglicky psané romány; fiction in English