Jasno lepo podstín zhyna - Baume, Sara, 1984- (Světová knihovna (Odeon), 2016)
Hrdinou lyrického románu irské autorky je starší samotář, jehož život v průběhu jednoho roku zcela změní výjimečný čtyřnohý přítel.