Theodor Pištěk : člověk a stroj = man and machine - Volf, Petr, 1965- (KANT, 2017)
Monografie věnovaná tvorbě výtvarníka Theodora Pištěka. Publikace se zaměřuje na to, jak se malířova láska k technice, strojům a zejména automobilům odrazila v jeho umělecké tvorbě - od asambláží ze 60. let přes malby po objekty z nedávné doby.
Životopisná data a zastoupení ve sbírkách
Keywords: Pištěk, Theodor, -- 1932-; 20. století; 20.-21. století; české malířství -- 20. století; objekty (umění) -- Česko -- 20.-21. století; instalace (umění) -- Česko -- 20.-21. století; moderní umění -- Česko; automobily; stroje; umělecké náměty; Czech painting -- 20th century; objects (art) -- Czechia -- 20th-21st centuries; installations (art) -- Czechia -- 20th-21st centuries; modern art -- Czechia; automobiles; machines; artistic themes; obrazové publikace; pictorial works