Theodor Pištěk : člověk a stroj = man and machine - Volf, Petr, 1965- (KANT, 2017)
Monografie věnovaná tvorbě výtvarníka Theodora Pištěka. Publikace se zaměřuje na to, jak se malířova láska k technice, strojům a zejména automobilům odrazila v jeho umělecké tvorbě - od asambláží ze 60. let přes malby po objekty z nedávné doby.