Matematika pro gymnázia. - Bušek, Ivan; Calda, Emil, 1935- (Prometheus, 2008)
Jednotlivé kapitoly této učebnice obsahují následující matematické poznatky: číselné obory, množiny, výroky, elementární teorie čísel, mocniny, mnohočleny, lomené výrazy a pravoúhlý trojúhelník. Součástí jsou výsledky úloh a seznam použitých matematických symbolů a značek.
Dotisk 2014
Zpracováno ve spolupráci s JČMF
Obsahuje rejstřík
Keywords: matematika; mathematics; učebnice středních škol; textbooks (secondary)