Matematika pro gymnázia. - Bušek, Ivan; Calda, Emil, 1935- (Učebnice pro střední školy (Prometheus), 2008)
Jednotlivé kapitoly této učebnice obsahují následující matematické poznatky: číselné obory, množiny, výroky, elementární teorie čísel, mocniny, mnohočleny, lomené výrazy a pravoúhlý trojúhelník. Součástí jsou výsledky úloh a seznam použitých matematických symbolů a značek.