Architektura a současné město : texty o moderní a současné architektuře VI - Fialová, Irena, 1961-; Fialová, Irena, 1961-; Fialová, Irena, 1961-; Pietrasová, Kateřina, 1969-; Tichá, Jana, 1964-; Všetečková, Alena, 1972- (Zlatý řez, 2016)
Cílem antologie urbanistických textů je přispět k diskuzi o městě z pohledu oboru architektury a urbanismu. Přeložené texty představují českému čtenáři vybranou část myšlení o městě za posledních zhruba třicet let.
Přeloženo z angličtiny
Keywords: města; městská zástavba; moderní architektura; územní plánování; cities and towns; city built-up area; modern architecture; spatial planning; sborníky; miscellanea