Krása bude křečovitá : surrealismus v Československu 1933-1939 - Bydžovská, Lenka, 1956-; Srp, Karel, 1958- (Arbor vitae ; Alšova jihočeská galerie, 2016)
Kniha přináší nové zpracování vývoje československého surrealismu v jeho formativním období 1933-1939.
"Knihou prochází báseň Vítězslava Nezvala Proč jsem surrealista ze sbírky Žena v množném čísle, Fr. Borový, Praha, 1936"--Rub titulní stránky
Vydáno u příležitosti výstav v Alšově jihočeské galerii: Krása bude křečovitá - Surrealismus v Československu 1933-1939, Zámecká jízdárna, Hluboká nad Vltavou, 15.5.-2.10.2016, André Breton, Paul Eluard a Suzanne Muzardová, 31 koláží - Pařížští surrealisté a český surrealismus v dokumentech, Wortnerův dům, České Budějovice, 1.7.-2.10.2016
Rub přebalu je celostránkovým plakátem
Životopisná data
Chronologický přehled
Keywords: 1933-1939; 20. století; české výtvarné umění -- 20. století; surrealismus (umění) -- Česko; umělecká avantgarda -- Česko; umělecká hnutí -- Česko -- 20. století; Czech art -- 20th century; surrealism (art) -- Czechia; avant-garde (aesthetics) -- Czechia; art movements -- Czechia -- 20th century; katalogy výstav; monografie; exhibition catalogs; monographs