Krása bude křečovitá : surrealismus v Československu 1933-1939 - Bydžovská, Lenka, 1956-; Srp, Karel, 1958- (Arbor vitae ; Alšova jihočeská galerie, 2016)
Kniha přináší nové zpracování vývoje československého surrealismu v jeho formativním období 1933-1939.