Komenský a Bacon : dvě raně novověké cesty k obnově vědění - Čížek, Jan, 1986- (Pavel Mervart, 2017)
Rozbor koncepce reformy vědění v dílech Jana Amose Komenského a Francise Bacona.
Keywords: Bacon, Francis, -- 1561-1626; Komenský, Jan Amos, -- 1592-1670; 16.-17. století; 17. století; filozofové -- Anglie -- 16.-17. století; pedagogové -- Česko -- 17. století; vědění; vzdělávání; pansofie; philosophers -- England -- 16th-17th centuries; educationalists -- Czechia -- 17th century; knowledge; education; pansophy; monografie; monographs