Babičko, dědo, vezměte si mne na prázdniny! : povídání o cukrovce nejen pro prarodiče a jejich vnoučata - Vávrová, Helena, 1950- (Mladá fronta, 2012)
Knížka si klade za cíl srozumitelnou formou informovat laiky o příčinách vzniku dětského diabetu 1. typu, jeho klinických projevech a způsobech léčby.
Keywords: diabetes mellitus; nemoci u dětí; životospráva; diseases of children; health behavior; informační publikace; publikace pro děti; information publications; children's literature