Babičko, dědo, vezměte si mne na prázdniny! : povídání o cukrovce nejen pro prarodiče a jejich vnoučata - Vávrová, Helena, 1950- (Lékař a pacient, 2012)
Knížka si klade za cíl srozumitelnou formou informovat laiky o příčinách vzniku dětského diabetu 1. typu, jeho klinických projevech a způsobech léčby.