Penitenciaristia jako věda žalářní - Jůzl, Miloslav, 1949- (Univerzita Jana Amose Komenského, 2017)
Úvod do problematiky penitenciaristiky a penitenciaristické pedgogiky.
Keywords: penologie; dějiny vězeňství; výkon trestu; resocializační pedagogika; sociální pedagogika; penology; history of prisons; enforcement of sentence; resocialization pedagogy; social pedagogy; penitenciaristika -- penitenciární pedagogika; monografie; monographs