Metodologie sociologických výzkumů : obecné problémy - Nowak, Stefan, 1925-1989 (Svoboda, 1975)
První část příručky je věnována obecným metodologickým otázkám sociologie, zatímco druhá se zabývá jednotlivými výzkumnými nástroji sociologie. Autor rozebírá jak charakteristické druhy zdrojů informace, tak i celkově pojaté metody šetření, jako jsou monografické, panelové nebo experimentální výzkumy, dotazníkové sondáže aj. Značný důraz přitom klade na používání různých metod statistické analýzy dat
Keywords: sociologický výzkum -- metodologie; sociological research -- methodology; příručky; handbooks, manuals, etc