Československé zbraně ve světě : v míru i za války - Francev, Vladimír, 1946- (Grada Publishing, 2015)
Díky vyspělému zbrojnímu průmyslu patřilo Československo během 20. století mezi zbrojní velmoci. Československé zbraně se těšily velké oblibě a proudily do celého světa. Práce od vojenského historika se snaží zachytit vývoj našeho exportu zbraní a vojenské techniky od doby habsburské monarchie až do 90. let minulého století.
Keywords: 1920-1991; zbrojní průmysl -- Československo; zbraně -- Československo; vojenská technika -- Československo; vývoz -- Československo; obchod se zbraněmi -- Československo; weapons industry -- Czechoslovakia; weapons -- Czechoslovakia; military engineering -- Czechoslovakia; exports -- Czechoslovakia; arms transfers -- Czechoslovakia; monografie; monographs