Československé zbraně ve světě : v míru i za války - Francev, Vladimír, 1946- (Grada Publishing, 2015)
Díky vyspělému zbrojnímu průmyslu patřilo Československo během 20. století mezi zbrojní velmoci. Československé zbraně se těšily velké oblibě a proudily do celého světa. Práce od vojenského historika se snaží zachytit vývoj našeho exportu zbraní a vojenské techniky od doby habsburské monarchie až do 90. let minulého století.