Můj syn terorista : jak se rodí evropští džihádisté - Kundra, Ondřej, 1980-; Lindner, Tomáš, 1981- (BizBooks, 2017)
Autoři se zaobírají životními osudy několika mladých lidí z vybraných evropských i mimoevropských zemí (např. Německo, Francie, Belgie, Nizozemí, Dánsko, Česká republika nebo Kanada) a snaží se nalézt příčiny jejich příklonu k islámskému fundamentalismu a vstupu do ozbrojených složek Islámského státu. Popisují také upevňování pozic této teroristické organizace v Sýrii a Iráku, usilí evropských bezpečnostních složek o likvidaci islamistických sítí v Evropě nebo hlavní myšlenky jednoho ze současných islámských směrů - salafismu. Pozornost je rovněž věnována současnému životu nejbližších rodinných příslušníků mladých džihádistů.
Keywords: IS (organizace); 21. století; teroristické organizace -- Blízký východ -- 21. století; teroristé -- Evropa -- 21. století; islámská propaganda -- Evropa -- 21. století; radikalizace -- Evropa -- 21. století; změna vyznání -- Evropa -- 21. století; vojenské odvody -- Evropa -- 21. století; boj proti terorismu -- Evropa -- 21. století; terrorist organisations -- Middle East -- 21st century; terrorists -- Europe -- 21st century; Islamic propaganda -- Europe -- 21st century; radicalisation -- Europe -- 21st century; religious conversions -- Europe -- 21st century; recruiting and enlistment -- Europe -- 21st century; terrorism control -- Europe -- 21st century; příběhy; kolektivní monografie; stories; collective monographs