Neztraťte motivaci v době blahobytu - Jelínek, Marian, 1963-; Jetmarová, Kamila (Portál, 2017)
Zatímco parametry blahobytu neustále vzrůstají, z hlediska teorie optimálního prospívání v nás pocit štěstí obecně klesá. Co pak lze v našich životech považovat za úspěch? K čemu máme motivovat, vést, inspirovat mladé lidi a včetně sebe samých? Je možné si hédonicky užívat hojnosti, a zároveň být vnitřně šťastní? Jak snížit negativní dopady nadbytku (v psychologii často používáme termín "nemoci blahobytu"), jako například problematiku sebevražd, vzrůstající spotřebu psychofarmak, zvyšující se existenciální vakuum, psychickou entropii, ztrátu smyslu, syndrom vyhoření...? Nakladatelská anotace. Kráceno.
Keywords: blahobyt; úspěch; motivace; smysl života; životní harmonie; welfare; success; motivation (psychology); sense of life; harmony of life; populárně-naučné publikace; popular works