Klíčové kompetence a jejich rozvíjení : východiska, metody, cvičení a hry - Belz, Horst; Siegrist, Marco (Portál, 2015)
Klíčové kompetence představují soubor znalostí, dovedností a postojů, které přesahují konkrétní oborové znalosti, umožňují jejich efektivní využití, jsou požadovány pro velké množství různých pracovních funkcí a zařazení. Autor se na základě výzkumů soustředil na tyto kompetence: komunikace a spolupráce, řešení problémů a tvořivost, samostatnost, odpovědnost, spolehlivost, myšlení a učení, zdůvodňování. Charakteristiku jednotlivých kvalifikací doplňují hry a cvičení k jejich rozvíjení. Nakladatelská anotace.
Keywords: celoživotní vzdělávání; klíčové kompetence; permanent education; key competencies; monografie; metodické příručky; monographs; methodological manuals