Trauma očima dítěte : probouzení obyčejného zázraku léčení : od raného dětství po dospívání - Levine, Peter A.; Kline, Maggie (Maitrea, 2012)
K dětským duševním traumatům nedochází jen důsledkem katastrofických událostí, ale i v důsledku událostí, jimž je často věnována jen minimální pozornost: drobné autonehody, invazivní lékařské zákroky, přírodní katastrofy, náhlé odloučení apod. Autoři předkládají konkrétní metody, jež mohou použít dospělí k léčení následků traumatu u dětí. Uváděné postupy umožňují díky porozumění a práci s fyziologickým (a v menší míře i s psychologickým) aspektem traumatu, že ničivé události mohou být transformovány ve zkušenosti, děti jsou schopny proměnit vnitřní zmatek za vnitřní klid a svobodně budovat vnitřní pocit sebe sama. Text popisuje zákonitosti a dynamiku traumatu pomocí příkladů traumatizujících událostí, jež jsou součástí každodenního života.