O Nietzschovi - Dubský, Ivan, 1926- (Revolver Revue, 2016)
První souborné vydání textů, které vyšly časopisecky a knižně v letech 1965 a 1989-2009. Autor v nich informuje o Nietzschově díle, o jeho pobytu v Mariánských Lázních v r. 1880 nebo o jeho posledním roce vědomého života 1888. Dále se např. zabývá Nietzscheho konceptem času a věčného návratu nebo jeho knihou "Mimo dobro a zlo". Také jsou v textech Dubského poznámky ke knihám německého filozofa a slavisty U. Heftricha "Nietzsche v Čechách" a českého filozofa M. Hrbka "Smrt Boha v Nietzschově filosofii".