Zrozeni tvořit : objasnění záhad kreativní mysli - Kaufman, Scott Barry, 1979-; Gregoire, Carolyn (Citadella, 2017)
Odhaluje nejnovější zjištění v oboru neurologie a psychologie a spojuje je s poutavými příklady umělců, myslitelů a vynálezců v průběhu století. Přibližuje tak životní praxi a užitečné návyky, které podporují tvůrčí způsob uvažování. Kaufman a Gregoireová rozplétají sérii paradoxů, jako jsou například vědomá pozornost a denní snění, vážnost a hra, otevřenost a citlivost či samota a spolupráce, a předvádějí, jak se díky přijetí vlastních protikladů můžeme napojit na nejhlubší zdroje své kreativity. Nakladatelská anotace. Kráceno.