Středoevropské aktivity Baťova koncernu za druhé světové války - Marek, Martin, 1978- (Matice moravská, 2017)
Monografie mapuje baťovské podnikatelské aktivity na území střední, středovýchodní a jihovýchodní Evropy v průběhu druhé světové války. Klíčovými tématy práce jsou především rekonstrukce podnikatelské strategie a integrace do válečné ekonomiky, rozbor sociálních sítí a interpersonálních vazeb a v neposlední řadě i analýza dopadů válečného podnikání na struktury koncernu.
Keywords: Baťovy závody; 1939-1945; průmyslové podniky -- Česko -- 1939-1945; koncerny -- Česko -- 1939-1945; mezinárodní podnikání -- Evropa -- 1939-1945; podnikový management; strategický management; nucená práce; druhá světová válka (1939-1945) -- Evropa; válečné hospodářství -- Evropa -- 1939-1945; industrial enterprises -- Czechia -- 1939-1945; combines (industrial organization) -- Czechia -- 1939-1945; international business -- Europe -- 1939-1945; industrial management; strategic planning; forced labor; World War (1939-1945) -- Europe; wartime economy -- Europe -- 1939-1945; monografie; monographs