Středoevropské aktivity Baťova koncernu za druhé světové války - Marek, Martin, 1978- (Knižnice Matice moravské, 2017)
Monografie mapuje baťovské podnikatelské aktivity na území střední, středovýchodní a jihovýchodní Evropy v průběhu druhé světové války. Klíčovými tématy práce jsou především rekonstrukce podnikatelské strategie a integrace do válečné ekonomiky, rozbor sociálních sítí a interpersonálních vazeb a v neposlední řadě i analýza dopadů válečného podnikání na struktury koncernu.