Normální život v nenormální době : základní školy a jejich učitelé (nejen) v období normalizace - Zounek, Jiří, 1973-; Šimáně, Michal, 1982-; Knotová, Dana, 1958- (Wolters Kluwer, 2017)
Kniha vytváří plastický obraz československého socialistického školství, který se zakládá jak na vzpomínkách pamětníků, získaných metodou orální historie, tak na studiu archivních, mnohdy pro podobné účely dodnes nevyužitých dokumentů.
Keywords: 1948-1989; základní školy -- Československo -- 1948-1989; dějiny školství -- Československo -- 1948-1989; učitelská profese -- Československo -- 1948-1989; každodenní život -- Československo -- 1948-1989; orální historie -- Československo -- 1948-1989; elementary schools -- Czechoslovakia -- 1948-1989; history of education -- Czechoslovakia -- 1948-1989; teacher career -- Czechoslovakia -- 1948-1989; everyday life -- Czechoslovakia -- 1948-1989; oral history -- Czechoslovakia -- 1948-1989; Morava severní (Česko); Moravia, Northern (Czechia); kolektivní monografie; collective monographs