Historické vědomí obyvatel České republiky perspektivou sociologického výzkumu - Šubrt, Jiří, 1958-; Vinopal, Jiří, 1978- (Karolinum, 2013)
Monografie vycházející ze sociologických výzkumů charakterizujících historické vědomí české populace stejně jako vztah Čechů k historii a národním dějinám.
Keywords: historické vědomí; historické vědomí -- sociologické aspekty; historické vědomí -- Česko; sociální paměť -- Česko; historical consciousness; historical consciousness -- sociological aspects; historical consciousness -- Czechia; social memory -- Czechia; kolektivní monografie; collective monographs