Angela Merkel : nejvlivnější evropský politik - Qvortrup, Matt, 1967- (Bourdon, 2017)
Autor popisuje dětství Angely Merkelové, její mládí, studijní léta, vědeckou činnost i soukromý život. Největší pozornost je věnována její politické dráze; jejímu nástupu do čela Křesťanskodemokratické unie a především působení v úřadu německé kancléřky (od roku 2005). Práce se rovněž snaží zachytit důležité události německých politických dějin od 2. poloviny 20. století až do současnosti.
Keywords: Merkel, Angela, -- 1954-; 20.-21. století; 21. století; političky -- Německo -- 20.-21. století; kancléřky -- Německo -- 21. století; women politicians -- Germany -- 20th-21st centuries; women chancellors (prime ministers) -- Germany -- 21st century; biografie; biography