Češi : - Kosatík, Pavel, 1962- (Mladá fronta : Česká televize, 2016)
Komiksová publikace obsahující též fantaskní prvky a foglarovský dějový motiv se věnuje některým událostem před komunistickým únorovým převratem v roce 1948. Komunističtí politici s Klementem Gottwaldem v jejich čele a v čele samotné vlády rozehráli poslední mocenskou šachovou partii proti (pro)demokratickým ministrům a politikům, kteří jsou však od počátku v těžké defenzivě. Spoléhají se totiž sami na sebe a též na sílu prezidenta Edvarda Beneše, který je ovšem již starý, nemocný a rezignovaný muž, jenž v této poslední těžké zkoušce neumí - podobně jako během mnichovské krize - obstát. A tak zatímco komunisté infiltrovali všechna ministerstva, úřady, strany a instituce, poválečná československá demokracie se pod dohledem instruujícího Stalina pomalu rozpadá... Kniha je pak doplněna stručnými medailonky hlavních postav a krátkou chronologií.
"Text Pavel Kosatík, výtvarné zpracování Karel Osoha"--Tiráž
Na hřbetu označení: 4
Chronologický přehled
Keywords: 1948; Únor (1948 : Československo); komunistický režim -- Československo; Coup d’état (1948 : Czechoslovakia); communist regime -- Czechoslovakia; Československo -- politika a vláda -- 1948; Československo -- dějiny -- 1948; Czechoslovakia -- politics and government -- 1948; Czechoslovakia -- history -- 1948; komiksy; comics (graphic works)