Malý slovník managementu divadla : příručka pro organizátory, producenty, manažery, produkční, studenty a adepty studia divadla, kultury a umění - Dvořák, Jan, 1951- (Pražská scéna, 2005)
Důkladně zpracovaná příručka vymezuje širokou škálu pojmosloví, s nimiž se lze setkat v divadelní oblasti. Zahrnuje jak pojmy z oblasti ekonomické a kulturně-politické (Evropská unie a divadlo), právní (příspěvková organizace), tak i výrazy specificky divadelní (ferman) i pojmy obecné (festival; nadace). Autor jakožto fundovaný teatrolog a vydavatel vysvětluje pojmy jazykem srozumitelným pro širokou veřejnost, uvádí příklady, v jednotlivých heslech jsou odkazy na další související hesla. Mnohdy je připojen i výčet literatury, která se příslušného pojmu týká.
1000 výt.
Keywords: divadelní management; oborová terminologie; theater management; terminology (professional); výkladové slovníky; terminologické slovníky; explanatory dictionaries; terminological dictionaries