Divadelní svět J.A. Komenského - Klosová, Markéta, 1958- (Academia, 2016)
Kniha pojednává o dramatickém díle Jana Amose Komenského v širším středoevropském a evropském kontextu školského i mimoškolského divadla a dramatu období baroka.
V knize neuvedena, ale pro CIP původně ohlášena edice Umění
Keywords: Komenský, Jan Amos, -- 1592-1670; 16.-17. století; 17. století; 1592-1670; české drama -- 17. století; latinsky psané drama -- 17. století; kulturní vlivy (evropské) -- 16.-17. století; školské drama -- Evropa střední -- 17. století; školské divadlo -- Evropa střední -- 17. století; Czech drama -- 17th century; drama in Latin -- 17th century; culture's influence (European) -- 16th-17th centuries; school drama -- Europe, Central -- 17th century; school theater -- Europe, Central -- 17th century; Lešno (Polsko) -- náboženské a kulturní poměry -- 17. století; Sárospatak (Maďarsko) -- náboženské a kulturní poměry -- 17. století; Leszno (Poland) -- religious and cultural conditions -- 17th century; Sárospatak (Hungary) -- religious and cultural conditions -- 17th century; monografie; monographs