"I do daleka vede cesta..." : vybrané studie z literární komparatistiky a moderní německé literatury - Čermák, Josef, 1928-2020 (Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, 2017)
Literárněvědné texty a rozmanité studie představují celoživotní dílo Josefa Čermáka, předního znalce německé a světové literatury, zejména pražské německé literatury a Kafkova díla; texty zahrnují období 1949-2015.
Keywords: Kafka, Franz, -- 1883-1924; 17.-20. století; 19.-20. století; světová literatura -- 17.-20. století; německy psaná literatura -- 19.-20. století; literární komparatistika; literárněvědné rozbory; interpretace a přijetí literárního díla; world literature -- 17th-20th centuries; literature in German -- 19th-20th centuries; literary comparatistics; literary criticism and history; interpretation and reception of literature; studie; výbory; studies; selected works