"I do daleka vede cesta..." : vybrané studie z literární komparatistiky a moderní německé literatury - Čermák, Josef, 1928-2020 (Univerzita Karlova, Filozofická fakulta, 2017)
Literárněvědné texty a rozmanité studie představují celoživotní dílo Josefa Čermáka, předního znalce německé a světové literatury, zejména pražské německé literatury a Kafkova díla; texty zahrnují období 1949-2015.