Vprostřed davu : česká avantgarda mezi individualismem a kolektivismem - Říhová, Zuzana, 1981- (Academia, 2016)
Srovnání individualismu s kolektivismem a expresionismu s avantgardou po 1. světové válce. Zaměřuje se na jejich manifestaci v próze avantgardních spolků Literární skupina a Devětsil.
Keywords: Literární skupina (Brno, Česko); Devětsil (umělecká skupina); 1919-1923; 20. století; česká literatura -- 20. století; literární avantgarda -- Česko -- 20. století; literární vlivy; umělecké vlivy; individualismus; kolektivismus; literárněvědné rozbory; Czech literature -- 20th century; avant-garde literature -- Czechia -- 20th century; literary influences; artistic influences; individualism; collectivism; literary criticism and history; monografie; monographs