Vprostřed davu : česká avantgarda mezi individualismem a kolektivismem - Říhová, Zuzana, 1981- (Literární řada, 2016)
Srovnání individualismu s kolektivismem a expresionismu s avantgardou po 1. světové válce. Zaměřuje se na jejich manifestaci v próze avantgardních spolků Literární skupina a Devětsil.