Vědci, vynálezci a podnikatelé v Českých zemích. - Maixner, Ladislav; Volf, Jaromír, 1954-; Tersch, Pavel, 1944-; Švandová Maršálková, Lenka, 1985- (Jonathan Livingston, s.r.o., 2016)
Kniha nás seznamuje s životními osudy, odbornou činností i s hlavními objevy a vynálezy fyzika Jana Marka Marků, kněze Václava Prokopa Diviše, Josefa Ressla, inženýra Jana Pernera nebo bratranců Veverkových. Každý z těchto jedinců se výrazně zasloužil o pokrok v různých technických i přírodních oborech.
Keywords: 17.-19. století; vědci -- Česko -- 17.-19. století; objevitelé a vynálezci -- Česko -- 17.-19. století; objevy a vynálezy -- Česko -- 17.-19. století; scientists -- Czechia -- 17th-19th centuries; inventors -- Czechia -- 17th-19th centuries; discoveries and inventions -- Czechia -- 17th-19th centuries; biografie; biography