Skladba a řád : český teoretik filmu a televize Jan Kučera - Svoboda, Jan, 1940- (Národní filmový archiv, 2007)
Monografie významného českého filmového kritika a teoretika Jana Kučery obsahuje souhrn jeho studií a analýz snímků nové filmové vlny.
Keywords: Kučera, Jan, -- 1908-1977; 20. století; filmoví kritici -- Česko -- 20. století; filmoví publicisté -- Česko -- 20. století; filmová teorie -- Česko; filmová tvorba; televizní tvorba; film critics -- Czechia -- 20th century; film publicists -- Czechia -- 20th century; theory of film -- Czechia; art of film production; television production; monografie; monographs