Snídaně u Sothebyho : svět výtvarného umění od A do Z - Hook, Philip (Kniha Zlin, 2015)
Autor, mezinárodní obchodník s uměním a odborník na oceňování obrazů aukční síně Sotheby's, se zabývá výtvarnými umělci a jejich zázemím, všímá si, jaké jsou oblíbené náměty a výtvarné styly, hledá odpovědi na otázky, proč se nám některé obrazy líbí a jiné ne, jakou má dílo cenu či které faktory finanční hodnotu uměleckého díla ovlivňují.
Terminologický slovník
Keywords: umění; umění a společnost; obchod s uměním; vnímání uměleckého díla; art; art and society; art trade; perception of art; populárně-naučné publikace; popular works