Faktory ovlivňující poptávku po absolventech vysokých škol na trhu práce v ČR = Factors influencing demand for university graduates in the Czech labour market : disertační práce - Vendolská, Iva
Cílem disertační práce je navrhnout adaptivní model pro firmy při výběrovém řízení na pozice vhodné pro absolventy. Vhodný uchazeč je vymezen souborem vlastností, znalostí a schopností, které (dle závěrů provedeného výzkumu) vyžadují zaměstnavatelé. Tato modelová parametrizace pak může být využita jako forma benchmarkingu, tedy stanovení žádoucího stavu, ke kterému mají směřovat studenti, během své přípravy během studia. Závěry disertační práce mohou být využity jak zaměstnavateli, tak studenty VŠ, či jako podklad pro další vědeckou práci.