Metalografie neželezných kovů - Jareš, Vojtěch, 1888-1965 (Vědecko-technické nakladatelství, 1950)
Zabývá se vnitřní stavbou neželezných kovů, jejich vlastnostmi, korosí, čistotou kovů, hotovením slitin a podává encyklopedický přehled technických kovů. Podrobněji se obírá zvl. obecnými souvislostmi mezi vnitř.stavbouarůznýmivlastnostmi kovů. Neprobírá kovy lehké (jež vydal zvlášť ve zvláštní publikaci) a kovy vzácné.
4000 výt.
Rejstřík
Keywords: kovy; metalografie; neželezné kovy; koroze; slitiny; struktura a textura krystalů; slévárenství