Metalografie neželezných kovů - Jareš, Vojtěch, 1888-1965 (Vysokoškolské učebnice, 1950)
Zabývá se vnitřní stavbou neželezných kovů, jejich vlastnostmi, korosí, čistotou kovů, hotovením slitin a podává encyklopedický přehled technických kovů. Podrobněji se obírá zvl. obecnými souvislostmi mezi vnitř.stavbouarůznýmivlastnostmi kovů. Neprobírá kovy lehké (jež vydal zvlášť ve zvláštní publikaci) a kovy vzácné.