Slovník autorů literatury pro děti a mládež. I., - Alchazidu, Athena, 1965- (Libri, 2007)
Obsahuje stručné životopisy světových spisovatelů tvořících pro dětské a dospívající čtenáře.
1000 výt.
Keywords: světoví spisovatelé; světová literatura; literatura pro děti a mládež; world authors; world literature; children's and juvenile literature; přehledy; biografické slovníky; surveys; biographical dictionaries