Kniha fotografie : od fotogramu k výpočetní fotografii - Sejkot, Roman, 1963-; Hlaváč, Václav, 1956- (Česká technika - nakladatelství ČVUT, 2017)
Kniha nabízí ucelený pohled na fenomén fotografie. Předkládá vývoj, historii a nástin budoucnosti analogové a digitální fotografie. Zabývá se principy a konstrukcí přístrojů, vývojem technologií a uplatněním fotografie ve společnosti.
Keywords: fotografie; dějiny fotografie; fotografování; fotografické techniky; photography; history of photography; photographic techniques; přehledy; fotografické publikace; surveys; photographical works