Modernisté - Hilský, Martin, 1943- (Argo, 2017)
Charakteristika modernistických prvků v anglické literatuře 20. století, portréty a rozbor děl nejvýznamnějších modernistů a vztahy mezi modernismem a postmodernismem.
Keywords: Woolf, Virginia, -- 1882-1941; Eliot, T. S. -- (Thomas Stearns), -- 1888-1965; Joyce, James, -- 1882-1941; Lawrence, D. H. -- (David Herbert), -- 1885-1930; 19.-20. století; anglická literatura -- 19.-20. století; modernismus (literatura) -- Velká Británie; poetika; literárněvědné rozbory; English literature -- 19th-20th centuries; modernism (literature) -- Great Britain; poetics; literary criticism and history; eseje; sborníky; essays; papers by one author