Perspektivy vývoje lidstva : materialistický impuls poznání a úkol anthroposofie - Steiner, Rudolf, 1861-1925 (Aleš Musil - Michael, 2017)
Kniha se zabývá vývojem lidského vědění a jeho směřováním k vyššímu poznání. Od Platona, Aristotela a další řecké filosofy, přes křesťanství, Jakuba Böhma, Paracelsa až po naši dobu. Obsahuje 17 přednášek přednesených v Dornachu od 2. dubna do 5. června 1921